Sunday, October 22, 2017

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επ’ ευκαιρία της πρωθυπουργικής επίσκεψης στις ΗΠΑ και της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την αναβάθμιση του στόλου μας των αεροσκαφών F16, η αντιπολίτευση, και ειδικότερα η αξιωματική, έδωσε εξετάσεις εθνικής υπευθυνότητας και απέτυχε παταγωδώς. Αντί δηλαδή να στηρίξει τις θετικές – επί τέλους! – κυβερνητικές αυτές πρωτοβουλίες, επέλεξε να ακολουθήσει την παλαιοκομματική δημαγωγική πεπατημένη.
Και, έναντι, μεν, του κατά γενική διαπίστωση των αρμοδίων επιβεβλημένου εκσυγχρονισμού ενός κρίσιμου συντελεστού του αεροπορικού μας αποτρεπτικού, υιοθέτησε μια προσχηματική, μπακαλίστικη προσέγγιση – που θα ήταν απλώς γελοία, εάν δεν υπέσκαπτε τη λαϊκή υποστήριξη προς τις πράγματι επώδυνες, πλην όμως αναπότρεπτες δαπάνες για την αμυντική μας θωράκιση. Ενώ, αντί να εξάρει ως εθνικό κέρδος την όντως θερμή υποδοχή που ο «πλανητάρχης» επεφύλαξε στον Έλληνα πρωθυπουργό - όπως προκύπτει και από την αρθρογραφία εφημερίδων παγκόσμιου κύρους όπως η Νιου Γιορκ Τάιμς, η Ουάσιγκτον Ποστ, και η Φαϊνάνσιαλ Τάιμς - και τη συνακόλουθη ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας μας με την αμερικανική υπερδύναμη, προτίμησε να εστιάσει τα σχόλιά της στη,  θεαματική όντως, «κωλοτούμπα» του κ. Τσίπρα.
Ωστόσο, το ότι ο τελευταίος αυτός ενεργεί καιροσκοπικά – όπως έπραττε και ως αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας τότε για τα συγκεκριμένα θέματα θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες προς τις σημερινές κυβερνητικές – ουδόλως δικαιολογεί τον φτηνό, αποπροσανατολιστικό  λαϊκισμό αντιπολιτευομένων που διεκδικούν, αβάσιμα όπως καταδεικνύουν οι πράξεις τους, το τεκμήριο της σοβαρότητας.
Η γενικότερη κακοκυβέρνηση των Συριζανέλ βλάπτει όντως σοβαρότατα την εθνική υγεία. Φοβούμαι όμως ότι, με τη νοοτροπία που οι προμνησθείσες ενέργειές της προδίδουν, και η ΝΔ, οψέποτε έρθει στα πράγματα, απλώς θα παρατείνει την αγωνία του Έλληνα ασθενούς.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ο εκσυγχρονισμός μέρους του στόλου των ελληνικών F-16 στο επίπεδο «V», αποτελεί μονόδρομο και μπορεί να τα διατηρήσει επιχειρησιακά για 30 ακόμη χρόνια, αξιοποιώντας στο έπακρο τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο αεροσκάφος. Τα F-16 ήταν και θα συνεχίσουν να είναι η
    ραχοκοκκαλιά της ελληνικής αεράμυνας για πολλά ακόμη χρόνια, ακόμη και αν μεσολαβήσει αγορά νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς. Το γεγονός πως οι Τούρκοι προμηθεύονται F-35, δε σημαίνει πως αντίστοιχη προμήθεια F-35 από την Ελλάδα θα είναι η απόλυτη απάντηση στην απειλή. Μη εκσυγχρονισμός θα οδηγήσει δις ευρώ επενδύσεων σε F-16 σε απόλυτα αποξίωση. Τίποτα αυτή τη
    στιγμή δεν είναι ικανό να εντοπίσει ένα F-35, ούτε καν ένα άλλο F-35. Επομένως η λογική των «ειδικών» του διαδικτύου για απαξίωση των F-16, στερείται οποιασδήποτε βάσης.

    Νικόλαος Η. Βασιλός, αντιστράτηγος ε.α.

    ReplyDelete